sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert / Samtal

En kväll med Stina Wollter

Mycket snack och mycket verkstad

Stina får ofta kommentaren: “Jag önskar jag var som du”. Då brukar hon svara: “Du ska vara som du. Fast kanske lite värre.”

Att inspireras och få kraft från en annan människa är fantastiskt, men det är sig själv man ska klara av att vara i dessa tider av villkor, likriktning och rädsla. Alla människor behöver styrka utifrån och den kan komma på de mest skilda sätt. Stina vill bidra med orden, bilderna, musiken och med sin kropp och röst som släpats i gruset några rundor under hennes 53 år på jorden.

“Låt det höras, låt det synas för fasiken!”

Sverige har sett Stina Wollter ta sin plats på jorden på olika sätt och nu också med en egen välfylld kväll på Södra Teatern, med material från sitt nysläppta album Garden songs och historierna kring låtarna; Vad handlar de om? Var och hur växte de fram?

Det blir mycket snack och mycket verkstad, varvat med musik och powerpoint (!?) i en salig blandning som ger mättnadskänslor långt efter kvällen tagit slut.

Medverkande: Stina Wollter
Musiker: Micke Olsson, Pecka Hammarstedt, Gullan Hagstedt, Carl Ekerstam mfl.

Stina Wollter, konstnär, programledare, föreläsare och instagramstjärna med det ständiga budskapet om allas rätt att få se ut, finnas och få vara trygga exakt där de är i livet, hörs och syns i radio, TV och sociala medier och har för många blivit en riksmamma, en vän i natten, en manande röst för de som ännu viskar eller inte vågar. Hennes debutsingel ”Leave my shame”, från 2017 har över 140.000 lyssningar på Spotify.