sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

En oförglömlig historia – Trajosko Drom

En musikalisk och dansant föreställning om det romska folkets resa

Följ med romska kvinnor i flera generationer på deras resa för att återupptäcka sitt folks historia! Upplev ett vindlande äventyr genom mörker och kamp för överlevnad men också styrkan i gemenskap och livskraft, lust och glädje, sång och dans!

En musikalisk och dansant föreställning om det romska folkets resa från Indien för 1000 år sedan, fördrivna från land till land, genom förintelsen och fram till dagens förorter. Föreställningen skildrar både mörkret och kampen för överlevnad men också den starka gemenskapen och livskraften, lust och glädje som hållit gruppen vid liv genom förföljelse och utanförskap. Det blir nyskriven dramatik blandat med mustig musik och dans från olika romska kultursfärer.

Varför ser det ut som det gör idag för den romska gruppen? Föreställningen vill skapa förståelse för romernas livssituation, öka kunskap och bygga broar. Musikalen bygger på ett projekt som drivs av den romska kvinnoorganisationen Trajosko Drom inom Kulturrådets satsning Kreativa Platser där yngre romer tagit fram mer kunskap om sin egen historia genom att både studera historiska källor och intervjua de äldre om deras livshistorier. Parallellt i projektet har unga och gamla kulturutövare, proffs och amatörer gemensamt tagit vara på en rik romsk kulturskatt som i samspel med moderna uttryck vävs ihop med berättelsen.
Följ med oss på resan!


Arrangör: Trajosko Drom
Med stöd av: Postkodstiftelsen, Kulturrådet och ABF Västra Götaland.