Celtic Christmas

En julkonsert med West of Eden

Music/show
Celtic Christmas

West of Eden bjuder in till keltiskt julfirande!

West of Eden tillsammans med Stans kör! Irländsk och engelsk folkmusik står i centrum när Christmas Carols, svängigt låtspel, medeltida hymner och moderna klassiker som »Fairytale Of New York« blandas till en fantastisk och stämningsfull julkonsert. 

West of Eden är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för »The Best of Contemporary Folk« av Irish Music Magazine. De har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, ett alldeles eget folkmusikaliskt sound och som grädden på moset sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska och uttrycksfulla röst.

På meritlistan står samarbetat med medlemmar ur såväl The ChieftainsMark Knopfler’s band och Alison Krauss & Union Station samt turnéer till bl.a. i England, Irland och ända bort till Kina.

Bandet har släppt 12 album genom åren och deras inspelningar av Celtic Christmas-konserterna samt förra årets julskiva »Next Stop Christmas« har hyllats stort i svensk och internationell press. »A masterpiece of Christmas Music« och »Gåshudsvarning« är bara några av omdömena.

West of Eden är:
Lars Broman: Fiol
Martin Holmlund: Bas
Ola Karlevo: Trummor, Bodhrán
Jenny Schaub: Sång, Dragspel, Tin Whistle
Martin Schaub: Sång, Akustisk Gitarr, Piano
Henning Sernhede: Elgitarr, Akustisk gitarr, Banjo

Dates & times

  • Sunday
    December 17, 2023

    • 3:30 PM

    • 7:00 PM

Before the visit

Before the visit

Read more