Lera Lynn

Nashville-baserad singer/songwriter

Lera Lynn

Nashville-baserade singer/songwritern Lera Lynn har ägnat ett decennium åt att sudda ut gränserna mellan genrer, skapat ett sound inspirerat av art-pop, indie-folk och amerikansk roots-musiks gränsland. Hon är singer/songwriter. En vägkrigare. En multiinstrumentalist och producent som inte bara kan samarbeta med sina hjältar, som hon gjorde på 2018 års "Plays Well With Others", utan också att smida ett helt album utan hjälp utifrån, som hon gjorde på “On My Own" 2020.

Ingenting kunde dock ha förberett Lynn för moderskapet. Hon välkomnade sin första son under de första månaderna av pandemin, vilket inledde en ny era av nya prioriteringar, märkliga avslut och ny början. På insidan kämpade hon med en förlossningsdepression. På ytan började en större bild ta form: en känsla av sammanlänkning, av cyklisk förnyelse, av vetskapen om att varje början är ett slut och varje slut är en början. Dessa insikter smälte samman till "Something More Than Love", en skiva fylld med syntar, frodiga ljudlandskap, popnoire-tågan i Lynns röst och hennes mest dynamiska melodier. "Something More Than Love" skapades tillsammans med hennes partner, Todd Lombardo, och förvandlar Lynns upplevelse av total underkastelse - att överlämna sig till moderskapets prövningar och triumfer - till ett universellt album om upplevelserna som binder oss samman. Det är berättelsen om en livscykel som upprepas, varje avslutningspunkt blir en startlinje, varje kant ger vika för den cirkulära sluttningen av ouroboros.

Vi såg henne i Sverige och Norge första gången november 2019, och en pandemi senare är det äntligen dags igen - den här gången för två exklusiva spelningar i Stockholm på anrika Södra Teatern och i Oslo på John Dee.

Biljetter ute nu!

Dates & times

  • Saturday
    December 10, 2022

    • 8:00 PM

Before the visit

Before the visit

Read more