sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Eric Palmqwist

En halv gris kan inte gå

Det tar inte lång tid innan Eric Palmqwists lyrik träffar en. Redan efter de inledande takterna fastnar kombinationen av melodisk genialitet och textmässig briljans. Att Eric lyckas med just detta är förstås ingen tillfällighet. Hans karriär har nämligen rört sig över både nittiotalets vibrerande indiescen och tvåtusentalets lågmälda folkpop, inte minst via banden Monostar och EP´s Trailer Park.

Under denna tid har han även delat scen med akter som Ron Sexsmith, Noah and the Whale och The Felice Brothers, för att inte nämna att hans låtar sjungits in av artister som Emily Barker, The Boppers och Girls Generation. På så sätt kan en hävda att han gjort det mesta. Förutom en sak: ett album under eget namn. Tills nu.

År 2019 markerar nämligen året då Eric Palmqwist byter mono mot stereo, flyttar ut ur trailerparken och slår rot som soloartist under eget namn. Albumet har fått namnet ”En halv gris kan inte gå” och visar med stolthet upp en artist med historier att berätta.

Med avstamp i ett före detta missbruk berättar Eric Palmqwist högst personliga anekdoter om hur det kan bli, och hur det kan förändras. Tillsammans med historierna får vi höra ett musikaliskt arrangemang som hämtar inspiration från både det gamla och det nya. Kombinationen blir tidlös, som det brukar heta. Ett epitet som faller väl in på Eric Palmqwists musikaliska gärning. En gärning som är till bredden fylld av historier att ta in. Det brukar sägas att en bild säger fler än tusen ord, men i Erics fall får en nog vända på det och säga att en skiva säger mer än tusen bilder.

Sagt om albumet “En halv gris kan inte gå”:

”Det är fint, starkt och inte sällan rätt rörande” – 4/5 Dagens Nyheter

“Musiken är vacker och lättsam, texterna sjunger däremot om någonting helt annat” – 5/6 Nöjesguiden

”Det är eftertänksamt och självreflekterande, rakt och till synes öppenhjärtigt” – Göteborgsposten

“Solodebuten känns redan som en klassiker. Jag är väldigt nära att ge detta album full pott. Det blir till slut en väldigt stark 9/10” – Uppsala Nyheter

“Han lyckas hitta den avfart som som för honom till den motorväg alla artister drömmer om att hamna på” – 7/10 Hymn

”Eric Palmqwist är bäst med självkänslan på topp” – Sydsvenskan

Förutom att spela ett par bitar från sitt debutalbum som kom i februari i år, så kommer de att bjuda på några låtar från nya albumet som de spelar in nu i slutet av september och som släpps i december.

https://www.facebook.com/bandetbergen

https://open.spotify.com/artist/7LHAI9LG4GuueNk7NFhEoQ?si=ED4xTsY1TS2uAFYHith2SQ

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/a/P3bLm7/vackert-vindlande-gitarrer-med-bergen

https://ng.se/recensioner/musik/bergen-bergen