Cornelispriset

Cornelis tillbaka på Mosebacke!

Cornelispriset

Efter några år av upptäcktsfärder runt om i Stockholm så är Cornelis Vreeswijk-stipendiets prisutdelning tillbaka på Mosebacke. Vi får en kväll med folkkära artister där både gamla pristagare, och självklart en ny sådan kommer att samsas om scenen. 

Beläget bara några hundra meter från Katarina kyrka och Cornelis grav ligger Mosebacke. Platsen där Cornelispriset delats ut i 15 år och en välkänd livescen. Hit återvänder Cornelisstiftelsen för att dela ut Cornelispriset till årets vinnare och bjuda på en kväll i Cornelis Vreeswijks anda.

Med oss denna kväll kommer vi ha tidigare pristagare som Marie Bergman och Lill Lindfors, Cornelis duett-partner Ann-Louise Hanson, Anders Lago samt energiknippet Janne Åström som tar med sig sitt kompband Medborgarna. Dessutom delas Cornelispriset ut till årets vinnare som får ta emot en check på 750.000 kronor och en Cornelis byst. Allt detta presenterat av radioprataren, författaren och Cornelisstiftelsens vän Kalle Lind.

Cornelispriset är idag ett av Sveriges största musikpris med en årlig utdelning på 750.000 kr. Priset har delats ut av Cornelisstiftelsen sen 1988 och är idag ett av Sveriges största musikpris. För att alla ska ha möjlighet att komma och ta del av detta arrangemang erbjuder vi fri entré.

Datum & tider

  • Söndag
    7 augusti 2022

    • 16:00

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer