Crash Course i årets Nobelpris

Humor/Samtal
Crash Course i årets Nobelpris

När förklarade du senast ett Nobelpris för dina vänner? Efter vår crash course kommer du att kunna briljera. Välkommen till en helkväll i två akter när vi firar årets naturvetenskapliga Nobelpriser. 

Under akt ett utmanar vi representanter från de Nobelkommittéer som utser pristagarna, att förklara varför just de upptäckter som prisas i år är så viktiga att de förtjänar världens finaste pris. Vi ger oss inte förrän de har förklarat på ett sätt så att vi alla förstår.

Var med och se hur det går för ledamöterna från Nobelkommittérna i fysik, kemi och medicin: Ulf Danielsson, Pernilla Wittung Stafshede och Anna Wedell. Modererar, frågar och frågar igen så att vi förstår gör Carin Klaesson och Gustav Källstrand från Nobelprismuseet. 

Efter paus följer Josefin Johansson och Fritte Fritzson upp med en finurlig stund - det blir ett Nobel-quiz, lite sång och kanske till och med en rap. Båda två har vunnit På spåret i SVT och har ett stort intresse för kunskap och vetenskap. Josefin är författare till boken Dynamitgummor, om kvinnor som tilldelats Nobelpriset och Fritte har sedan 2015 gjort podcasten Allt du velat veta. 

Datum & tider

  • Onsdag
    4 oktober 2023

    • 18:00

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer