STOR

STOR ger sig ut på turné med sitt sista hiphop-album ”Över broarna”

Musik/Show
STOR

Rapparen STOR kom efter sex år tillbaka med albumet ”Över broarna” – en uppföljare till kritikerhyllade ”Under broarna”. Det nya albumet, som släpptes sommaren 2023, säger han är sitt sista inom hiphop-genren. Det är med det i ryggen som STOR nu meddelar att han ger sig ut på turné i februari 2024, med totalt fem stopp. Biljetterna är släppta via luger.se!

I kontrast till hans tidigare platta har STORs fjärde album, ”Över broarna”ett ljusare tema där lyssnaren får ta del av hans väg mot att komma mer i kontakt med sin styrka, kärlek och inre kraft. Ett efterlängtat besök till sin mormor i södra Chile förvandlades till en sju månader lång vistelse till följd av pandemin. Med denna ofrivilliga paus och vad som där och då liknande all världens tid till hands, vände han tankarna inåt. STOR ställde frågor om sig själv och det liv han levt – något som la sig till grund för de nya låtarna.

Albumets fokusspår ”Stora Blå” ft. Thomas Stenström och Ison & Fille har nu nått guld – en låt som kom till när STOR stod på det heliga berget Apu Ausangate i Peru. “Jag sjöng först ”Apu Ausangate lär mig hur man står på moln” eftersom berget är så högt över havet och nuddar molnen ibland. Tillsammans med Thomas och Ison & Fille gjorde vi om den känslan och fick fram budskapet att folk ska känna sig lika starka och fyllda av hopp i livet som jag kände när jag var vid berget.”

För att fira albumsläppet beger sig STOR ut på turné i februari 2024 och besöker fem städer i Sverige. "Över broarna" är ett album som inte får missas live och markerar en ny era i STORs musikaliska karriär. Låt er följa med på denna hoppfulla och tankeväckande resa genom ljudlandskapet hos en av Sveriges mest älskade artister.

Turnédatum 2024
1 februari – Kafé De Luxe, Växjö
2 februari – Mejeriet, Lund
3 februari – Nefertiti, Göteborg
17 februari – Platens Bar, Linköping
23 februari – Kägelbanan, Stockholm

Datum & tider

  • Fredag
    23 februari 2024

    • 20:00

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer