sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb / Konsert

FEMINEAST URBAN NIGHT

Linda Pira | Kumba | JUCK | Shadia Mansour | DJ Armani

FeminEast Festival 2017 samlar kvinnliga artister med en stark feministisk agenda och engagemang för omvärlden. Medverkande artister under kvällen:

LINDA PIRA

Det finns begåvade rappare, och så finns det Linda Pira. Uppbackad av Redlinegänget och The Salazar Brothers har Pira sedan starten öst ur sig singlar med nerv, finess och identitet. I låtar som Shu katt och Knäpper mina fingrar har vi fått ta del av hennes koncentrerade flow, och samtidigt introducerats för ett helt nytt kapitel av boken som stavas svensk hiphop.

KUMBA
Många fick upp ögonen för Kumba, tvåbarnsmamman från Landskrona, på Linda Piras Knäpper mina fingrar (remix). När en ny våg av kvinnliga MC:s tog det utrymme de förtjänar, vaknade hiphop-Sverige till liv ordentligt. Debutsingeln I Staden hördes för första gången i radioprogrammet En kärleksattack på svensk hiphop på P3 och släpptes under 2014.

JUCK
JUCK är en rörelse, JUCK är aktivism, JUCK är makt, JUCK är inte oops I did it again, JUCK är dans. JUCK är. Iklädda prydlig skoluniform juckar fem dansare med stenhård blick. Det handlar om friheten att uttrycka sig fritt, om sexualitet och att vidga perspektivet på femininitet och kön.

SHADIA MANSOUR [Palestina/UK]
Hiphopaktivist med rötterna i Palestina och med ett starkt politiskt engagemang i ockupationen på Västbanken. Shadia Mansour står i frontlinjen för palestiniers rättigheter och har samverkat med såväl Public Enemys producent samt tidigare släppt material tillsammans med M1 från Dead Prez.

DJ ARMANI/Gärigheter
När Armani tar med sina USB till FeminEast Festival kommer det bjudas på en tight blandning av hiphop, R’n’B, lite trap, lite future beats. Med sin förkärlek till early bops from 04 mixat med nya bangers kommer det bli svårt att sitta still. Gärigheter startade som ett DJ-kollektiv och är i dag en kreativ och revolutionär byrå.


Oförglömliga konserter som riktar strålkastarljuset mot kvinnliga röster från Mellanöstern. Röster som inte hörs, som inte får göra sig hörda. Röster som motarbetas för att de kan erövra världen och störta strukturer.  FeminEast lyfter fram starka kvinnor som genom sina röster och sitt artisteri verkar för sina medmänniskor. En unik artistkavalkad som sprider energi och styrka, intryck som lämnar avtryck. I december bjuder FeminEast på enastående konserter med allt från klassisk arabisk och persisk musik till träffsäker jazz, livliga klubbkvällar och hip hop.

Beyond Boundaries – Femineast festival 2017

Aynur Dogan [TUR] – Femineast Festival 2017

Zuhal Olcay [TUR] – Femineast Festival 2017

Sepideh [IRA] – Femineast Festival 2017

Presenteras av Riksteatern i samarbete med Farhang. Med reservation för eventuella ändringar.

riksteatern_logo_invert