sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb

FINSKT DISCO

Succéklubb med äkta disco fiilinki

Nu är det dags att putsa dansskorna och börja öva på discostegen. FINSKT DISCO kommer åter till Södra Teatern och Kägelbanan och fyller det med disco fiilinki.

WINDOWS 95 MAN får dansgolven att koka i såväl Tokyo som Berlin och Malmö! Kvällen till ära har han med sig go-go dansaren WANDA VAARALLINEN. Ta på dig dina kortaste jeans-shorts, det kommer att bli svettigt.

Fiilingen är total när MR FINNHITS står vid dj-bordet. Vare sig du är sugen på discotanssi eller finsk schlager så spelar Mr Finnhits dina favoritörhängen från såväl då som nu. Denna kväll gästas Mr Finnhits även av dj:n ANTTI ADOPTIVFINNE.

Finnarna har discon i blodet, det vet alla. Discon är en musik- och dansstil som utvecklades i Finland under 70-talet. Musiken kom till genom att man kombinerade den drivande humpparytmen med tangons passionerade texter. På så vis skapades en ny musikstil, genom vilken helt vanligt folk fick möjlighet att utrycka sig på dansgolvet. Senare exporterades fenomenet via finlandsfärjorna till Stockholm och vidare ut i världen.

Finsk disco dansas i olika stilar: fötterna kan till exempel landa bredvid varandra eller glida förbi i slutet av figurer med staccatosteg, men det viktigaste är att aldrig tappa känslan – disko fiilinki.