sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb

FINSKT DISCO

Succéklubb med äkta disco fiilinki

Förra våren gjorde klubben Finskt Disco succé i Stockholm och nu är det dags igen att få uppleva äkta finsk disco fiilinki.

Finnarna har discon i blodet, det vet alla. Discon är en musik- och dansstil som utvecklades i Finland under 70-talet. Musiken kom till genom att man kombinerade den drivande humpparytmen med tangons passionerade texter. På så vis skapades en ny musikstil, genom vilken helt vanligt folk fick möjlighet att utrycka sig på dansgolvet. Senare exporterades fenomenet via finlandsfärjorna till Stockholm och vidare ut i världen.

Finsk disco dansas i olika stilar – fötterna kan till exempel landa bredvid varandra eller glida förbi i slutet av figurer med staccatosteg, men det viktigaste är att aldrig tappa känslan; disco fiilinki.

Klubben Finskt Disco bjuder in discoambassadörer från både Sverige och Finland:

Windows 95 man är Finlands hetaste DJ som med en blandning av 90-tals hits, finska schlagers och Boomfunk MC får dansgolven att koka i såväl Tokyo som Berlin! Ta på dig dina kortaste jeans-shorts, det kommer att bli svettigt!

Liveakten Yoko Bono gör dansant LoFi disco på svenska och finska av vardagliga ämnen som att åka buss, vara pank, ha pengar och ja – kärlek! Som en discokula i förortsbetongen.

Kvällens DISCODIVA Mirella Hautala höjer diskofiilinki till max när hon tolkar några av Finlands mest passionerade discohits.


kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.