sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

The Fleshtones – 40 Years of Super Rock [USA]

+ special guests The Nomads & Stupidity

The Fleshtones, ett av de mest energiska band som någonsin funnits i branschen, firar sitt 40-årsjubileum med sin 21:a platta, The Band Drinks For Free – 12 låtar om kärlek, svek och död i klassisk Fleshtones-stil. Låtarna blandar sorglöst fuzz-gitarrer och Farfisa-orgelriff med rockabilly, soul och surfmusik. The Fleshtones har dubbats som “USA:s Garage Rock Band” och “The Kings Of Garage Rock”. Det har skrivits böcker om dem (bl a Sweat av Joe Bonomo, 2007) och gjorts filmer (Pardon Us For Living But The Graveyard Was Full, 2009). De rockar oavbrutet med vad de kallar Super Rock, och av alla band (Ramones, Blondie, Television m fl) som spelade och repade i och runt det klassiska CBGBs i New York, är The Fleshtones det enda band som inte haft ett enda inaktivt år. Per Bjurman skrev i Aftonbladet häromåret att “Det är så här det ska vara – Så här kul! – Så här underhållande! – Så här vansinnigt! – Önskar att det varit fler svenska musiker i lokalen, så att de hade fått se hur det ska göras!”
Om du missar bandets jubileumskonsert, finns det en risk att du måste förklara dig i årtionden framöver…. Och ja, bandet dricker fortfarande gratis (även på Kägelbanan, hoppas vi!).

2010 delade The Fleshtones för första gången ut sitt egeninstiftade pris – The Super Rock Award – till The Nomads!

Idag är det omöjligt att inte se The Nomads influens på svenskt musikliv. Utan Nomads inget The Hives, Sator, Hellacopters eller Backyard Babies.
Ett utmärkt kvitto på hur högt respekterat bandet är internationellt fick man när de firade 20-årsjubileum på Hultsfredsfestivalen, och gästades av namn som Jello Biafra (Dead Kennedys), Wayne Kramer (MC5), Chris Bailey (The Saints) och Ross The Boss & Handsome Dick Manitoba (The Dictators).
Nästan 1000 spelningar och mer än 20 album (beroende på hur man räknar) senare, är The Nomads mitt i en högst kreativ fas. Comebackalbumet Solna (2012) och följande Loaded Deluxe EP (2013) har förts till katalogen med klassiker, och bandets flitiga turnerande har åter visat var skåpet ska stå, när det kommer till hårdslående rock av finaste valör.

Garagerockarna Stupidity bildades i Stockholm 2006 och har sedan starten gett ut fyra album och ett antal singlar. Fem av deras låtar har blivit ”Coolest Song In The World” på Little Stevens radiostation The Underground Garage. Bandet har gjort flera turnéer i USA och spelat tillsammans med bl a The Fleshtones, Reigning Sound och Steve Wynn där. Stupidity blev även inbjudna av Little Steven att medverka i tv-serien Lilyhammer där han själv har huvudrollen, och framträder live med låten King Midas i säsong tre. I samband med spelningen på Kägelbanan släpps den nya singeln Bad Luck/OK och senare i år planeras en samlingsplatta för att fira bandets 10-års jubileum!

kk_liten


Med reservation för eventuella ändringar.

Besök hemsidaBesök på Facebook