sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb

Frej Larsson X ODZ

Turnéavslut & delgivningsduckning

Har du gjort ett brott? Byggt en bögbar på Putins sommarstugetomt? Slappna av, du har en chans till. Innan du har blivit delgiven är du helt lugn. Ta en paus, blanda en drink. Vips så har det gått ett par år och du kan njuta av en välförtjänt preskription. Häng med så berättar vi allt om hur det funkar!

Ett delgivningsbeslut är domstolssvenska och betyder typ; här har du ett brev, i brevet kommer det stå ett meddelande som kommer göra dig på dåligt humör. En delgivningsman måste därför vara smart för att få dig att öppna brevet. Vissa gånger kan dom se ut som en städare som bara ber dig hålla ett papper för att dom ska tända en cigg. När du väl en gång av egen vilja har hållit i brevet så har du blivit delgiven.

Många som förlorat barnasinnet ser delgivningen som en påfrestande process, de känner sig helt enkelt jagade av lagens långa arm. Vi har valt att inte skriva på några papper när vi blir stannade av polisen utan låter det gå till domstol. Grejen är det att för att få dig till domstolen (gäller ej förenklad delgivning) måste du ha blivit delgiven och det är här en spännande katt och råtta lek drar igång.

Vi är ett gäng som duckar delgivningar från höger och vänster. På Emmaboda till exempel stod det ryska delgivningsmän bakom kojan. O la la, fint ska det va.

Vi har genom svårtydd marknadsföring lyckats ducka det mesta, poliserna har helt enkelt inte fattat hur man går på våra spelningar (ok kanske tre gånger har dom fattat), men nu går vi ut med tidpunkt och plats för att vi vill att så många som möjligt ska se den här spelningen. Ren Smuts Le Tour har satt en trappstandard i Sverige som ingen annan fuckar med och det har varit helt fullt överallt. Det här är turnéavslutningen och vi kommer inte att ge oss förens era benpipor är pulver.

/ Frej Larsson & ODZ

Gästartister och DJ’s presenteras löpande här.