sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Frightened Rabbit [GBR]

Mellan hopp och förtvivlan

Det skotska vemodet har tagit form på olika sätt genom musikhistorien, men har alltid varit lika relaterbart och drabbande nästan oavsett vem som tonsatt det. En av de som på senare år skildrat livet med dess toppar och dalar som allra bäst är Scott Hutchinson och hans Frightened Rabbit. Med ett säreget berättande och en instrumentation som pendlar mellan hopp och förtvivlan är bandet en av de klarast lysande stjärnorna på den skotska musikhimlen just nu. Det är därför med stort nöje vi kan avslöja att Frightened Rabbit kommer till Sverige för en intim spelning på Kägelbanan i Stockholm den 25 november. Höstens finaste konsertupplevelse? Så kan mycket väl bli fallet.

Frightened Rabbit bildades som Scott Hutchinsons musikaliska drivmedel, men har sedan dess utvecklats till att involvera ett helt band. Sedan starten 2003 har vi bjudits på fem album som alla har haft ett berättande som varit lika personligt som ett utrivet dagboksblad. Tidigare i år släppte Frightened Rabbit sitt femte album, ett album som via Wales skrevs klart under långa ensamma nätter i Los Angeles dit Hutchinson nyligen flyttat. Bakom spakarna fanns ingen mindre än Aaron Dessner från The National, som också tillhör den stora skara musiker som är ett fan av bandet. Resultatet av samarbetet blev Painting of a Panic Attack, Frightend Rabbits kanske mest personliga album hittills och ett bevis på att det här är ett band i högform.

Det är även med det tidigare nämnda albumet i bagaget som Frightened Rabbit kommer till Sverige och Kägelbanan. Bli inte förvånade om det här är en spelning det snackas om i åratal efteråt.

kk_liten


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.

Besök hemsida