sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert / Utställning

FUNERAL OF THE DICKPIC

Av Katja & Olivia

Vi är så otroligt trötta på dessa ofrivilliga dickpics så därför välkomnar vi er till utställningen The Funeral of the Dickpic!

Dickpics, alltså bilder män skickar på sina könsorgan, har i dag blivit ett känt fenomen. En tredjedel av alla kvinnor har någon gång fått en dickpic och 80 procent av alla män har någon gång skickat en. De flesta som fått en dickpic har varken bett om den eller velat ha den, så varför tror män att vi vill ha dessa bilder?

En dickpic kan bagatelliseras som en helt vanlig bild på en kuk, men vi kan inte med säkerhet säga att den alltid är harmlös eller aldrig likställd med upplevelsen av ett övergrepp. Den ofrivilliga dickpicen kan för mottagaren vara extremt obehaglig, påträngande, sexuellt trakasserande och ses som ett maktutövande från avsändaren. Mottagaren måste också ta ställning till vad bilden ska få för respons och om man i gengäld måste skicka något liknande tillbaka. Vi har själva fått ett flertal dickpics skickade till oss utan att ha bett om dem och har därför tröttnat.

På utställningen The Funeral of the Dickpics kommer vi att ställa ut de dickpics som vi har fått skickade till oss och allmänheten kan för första gången komma förbi och skriva ut, lämna in, sätta upp och bli av med sina egna dickpics.

Vill man inte lämna in några kan man i stället komma förbi och kolla på de dickpics som andra lämnat in. Har man inte möjlighet att komma förbi utställningen kan man mejla in sina bilder och få dem utskrivna, så alla i Sverige kan delta. Skrivare finns på plats och sista dagen på utställningen förstörs samtliga dickpics med en pappersförstörare så man för evigt blir fri från sina obehagliga dickpics-upplevelser. Vi firar tillsammans att vi är fria från dickpicsen med dryck och live musik av artisten Blenda.

Utställningen pågår:

Lördag den 7 april (vernissage / LIVE: Blenda): 15.00 – 21.00
Söndagen den 8 april: 12.00 – 17.00

Lördag den 14 april (LIVE: TBA): 15.00 – 21.00
Söndagen den 15 april (sista dagen när alla dickpics förstörs): 12.00 – 17.00

Event till utställningen finns på Facebook.
Hashtag: #thefuneralofthedickpics

Skicka dickpics till:
Mejl: funeralofthedickpics@gmail.com
Instagram: katja_olivia & funeralofthedickpic


Doun Katja & Olivia består av programledarna och youtube-profilerna Katja Ferm och Olivia Nyberg. De startade som duo 2013 och har sedan dess spelat in över 70 webbavsnitt tillsammans. När de inte spelar in program till deras youtubekanal “Katja Olivia” hittar man dem på deras egna klubb “Katja & Olivia” på Berns, som skådespelare i långfilmen “Hjärtat” eller bakom dj-båset på Stockholms största nattklubbar. De brinner för jämställdhet och feminism har alltid varit en hjärtefråga. 

Sociala medier:
Youtube: “Katja Olivia
Instagram: “katja_olivia
Facebook: “Katja & Olivia

Besök på Facebook