sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Releasefest

Girls Just Wanna Have Fun(damental human rights)

Fira releasen av Jessica Hallbäcks debut!

Jessica Hallbäck är journalisten och konstnären som fått många stockholmare att sätta morgonlatten i halsen med sina adbusts på tunnelbanan.

Hennes meddelande är glasklart: ”Om inte alla är fria, är ingen fri!”. De omgjorda reklamskyltarna bär alltid ett tydlig rättvisepatos och feministiska budskap.

I Girls Just Wanna Have Fun(damental human rights) vänder författaren ofta på könsrollerna och den rörelsen synliggör den ofrivilliga humorn av absurdhet och orimlighet som existerar i ett patriarkalt samhälle. Till exempel att kvinnor inte fick bedriva pastejbageri förrän 1831 är bara ett historiskt symptom på felvriden rättvisa som lever än i dag.

Vi får i hennes debut även veta hur Snövit känns att läsas om hon var en han (Snöblek) och de förtryckande strukturerna gällde män och inte kvinnor.

Boken är uppdelad i: Sagor, Historia, Framtid, Arbetsliv, Kroppar och Våld.

Onsdag den 19 september firar vi releasen av Girls Just Wanna Have Fun(damental human rights) i Södra Bar (våning 3). På plats kan du köpa boken och få den signerad av Jessica Hallbäck.


Presenteras i samarbete med Placenta Förlag. Med reservation för ändringar.

Besök på Instagram