sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Glasvegas [GBR]

Tioårsjubileum firas på Mosebacketerrassen

Obs! Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap – dvs förälder eller laglig förmyndare). Endast ståplats.

Skottarna i Glasvegas slog ned som en bomb över hela musikvärlden med sitt självbetitlade debutalbum 2008 – och redan innan dess kunde de räkna bland andra Ian Brown från The Stone Roses och Carl Barât från The Libertines som fans. Glasgow-bandet gick direkt från trånga källare till de stora scenerna utan minsta tvekan, med magiska singlar som Geraldine, Daddy’s Gone och Flowers & Football Tops.

Albumet definierade på många sätt musikåret 2008, och har sedan dess klassikerstämplats flera gånger om. I år har det gått tio år sedan släppet, vilket Glasvegas kommer att fira med en jubileumsspelning på Mosebacketerrassen den 13 juni.

Glasvegas är en av Skottlands allra finaste musikexporter, och har med sina fullängdare blivit stora favoriter hos många. Bandet har tidigare gjort såväl stora som små spelningar i Sverige, och tenderar alltid att leverera på högsta nivå oavsett var spelningen sker. Samma år som debuten – 2008 – släppte de även jul-EP:n A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss) och har sedan dess hunnit med ytterligare två fullängdare – senast Later…When the TV Turns to Static som släpptes 2013 och EP:n Secret Truth året därpå.

Just nu befinner sig Glasvegas i studios världen över och arbetar på sitt ännu obetitlade nya album. Trots att jubileumskonserten på Mosebacketerrassen till viss del är en tillbakablick är det också en chans för alla fans att få höra nytt. Spelningen är också den enda som bandet gör på svensk mark under 2018.

Efter konsertens slut bjuder kultklubben Bangers’n’Mash – som drivs av Robert Plaszczyk och Weeping Willows frontfigur Magnus Carlson – på efterfest i Södra Bar.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.

Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen:
Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering:
Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.