sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Humor / Teater

Gråt

En djupdykning i ett hav av tårar

Forskning visar att kvinnor gråter i genomsnitt mellan 30 och 64 gånger per år, och män gråter mellan 6 och 17 gånger per år. Män tenderar att gråta mellan två och fyra minuter, och kvinnor gråter genomsnittligen i sex minuter. När vi gråter släpper kroppen automatiskt ut kemikalier som fungerar som ett naturligt lugnande medel. 

GRÅT är en komisk, sorglig och musikalisk föreställning om hur vi förhåller oss till ett av våra mest grundläggande uttryck. Låt den här kvällen flöda i tårar. Gråt som fastnar i halsen, tårar på kragen eller sprutande tårar av skratt. Via extremt sorgliga sånger som Om tårar vore guld, I en sal på lasarettet, Den stora dagen dyker vi ner i havet av tårar.

Vi söker svar på frågor som: Varför reagerar vi så starkt när vi ser en vuxen människa som gråter? Hur skiljer sig manlig och kvinnlig gråt? Gråt i andra delar av världen? Kan gråten vara ett vapen? När borde vi ha gråtit, men inte kunnat? Vad händer med ogråten gråt?

På scenen: Katrin Sundberg & Stefan Clarin
Lennart Simonsson – piano
Christoffer Schoug – gitarr
Tomas Bergquist – bas/slagverk
Texter:  Katrin Sundberg
Regi: Klas Wiljergård


kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.