sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Groggen

Ordet “grogg” härleds ofta till Edward Vernon – en brittisk sjöofficer som brukade gå klädd i en varm hårdvädersrock gjord av grogram, ett material av ylle, silke och mohair. Grogram-rocken gav Edward Vernon smeknamnet “Old Grog”. Mest känd är han för sin order 1740 att romransonerna till sitt fartygs besättning skulle späs ut med vatten för att de inte skulle bli så fulla. Resten av brittiska Royal Navy tog efter och ska då ha kallat den nya drycken för “grog” efter Vernons smeknamn.

I Södra Teaterns nya bar Groggen, belägen i husets nyrenoverade foajé, är just grogg grejen.

“Det har saknats en schysst groggbar i den här stan. Nu när varenda bartender kallar sig mixolog, kan det vara härligt med drinkar som bara består av två delar” – Filip Adamo, nöjesansvarig för Södra Teatern.

Men det är inte bara groggar som gäller. I Groggen serveras en barmeny från klockan 14.00 måndag till lördag och hösten 2019 utlovas ett fullsmockat kulturprogram.

Groggens öppettider

Ons – Lör 17.00 – 23.00 (Fredag & Lördag 03.00)

Minimeny i Groggen

En skål med Öjebyröra m. bröd • 95kr

Dekadensens Dirty Fries med mozzarella, cheddarost och jalapeñomajonnäs • 75kr

Södra Teaterns köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och Mosebackegurka • 175kr

Hamburgare i briochebröd med rostad lökmajonnäs, sirapsbacon och bifftomat. Serveras med pommes frites • 175kr

BBQ Pulled VegMe i sesambröd med bifftomat och kålsallad. Serveras med pommes frites • 175kr