sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb / Konsert

Hammer Time – Live: Jaqe

Svensk hiphops framtid

Jaqe har genom åren varit sparsam med sina släpp. Efter sin debut 232 från 2011 har han gästat på en handfull släpp och gett ut ett samarbete med Marcus Price, men ändå lyckats lämna ett permanent intryck på hiphop-Sverige med sina fyndiga rader och intensiva rapstil.

Hans förmåga att lyfta en låt har gjort honom till en av hiphopsveriges mest eftertraktade artister, och hans samarbeten med bland andra Mack Beats och Lorentz visar varför Jaqe hör hemma i det absoluta toppskiktet i svensk hiphop.

Nu har hans debut-EP Förbannelsen äntligen landat och Jaqe visar återigen var skåpet ska stå. Fem spår av hypermodern eftertänksam och smått nihilistisk hiphop som låter som inget annat därute. Över molniga beats bryter Jaqe ner prestationsångest, monotona kärleksförhållanden och vardagstristess på ett sätt som bara han kan.

EPn är exekutiv-producerad av Leslie Tay och är linjen i sanden för hur svensk hiphop kommer att låta före och efter 2016.


Med reservation för eventuella ändringar.