sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Heavy Metal Action Night 2019

Endagsfestivalen är tillbaka!

Ännu en gång samlar sig mörka moln över Kägelbanan. Endagsfestivalen Heavy Metal Action Night är tillbaka!

Vi är som det svarta orosmolnet en varm sommardag. Du har hört att det är på väg, du känner i luften att det närmar sig och när det väl befinner sig där, ja då smäller det. Blixtar och heavy metal thunder – det är dags för Heavy Metal Action Night!

Angel Witch [GBR]

Bandet som levererat heavy metal sedan 1977 kommer äntligen tillbaka till Sverige. Sedan bandet bildades på den brittiska landsbygden under sent sjuttiotal har Angel Witch, med sina tunga riff och sin övernaturliga texttematik, satt standarden för hur brittisk heavy metal ska låta. Debutalbumet Angel Witch med det odödliga titelspåret släpptes 1980 och kan inte ses som något mindre än en klassiker i hårdrockssammanhang. Under 2018 har bandet med låtskrivaren och leadgitarristen Kevin Heybourne i spetsen återigen gått in i studion för att skapa musik, och 21 februari 2019 kommer Angel Witch till oss i Stockholm för att både återuppleva och skapa hårdrockshistoria.

På scen cirka: 22.00

Night Viper

Sedan 2014 har bandet erövrat hårdrocksscen efter hårdrocksscen runt om i Europa med sin energiska kombination av heavy metal och rock’n’soul. Den senaste skivan, Exterminator, släpptes vintern 2017 på franska Listenable records och togs varmt mot av såväl press som fans. Skivan nominerades till Manifestgalans pris för Årets Hårdrock och spåret Ashes utnämndes till en av årets 50 bästa låtar av Musikguiden i P3.

På scen cirka: 19.00

Wytch Hazel [GBR]

Britternas debutalbum Prelude släpptes 2016 och fick ett varmt mottagande såväl i hemlandet som utomlands. Sommaren 2018 släpptes äntligen uppföljaren II: Sojourn. Låtskrivaren, gitarristen och sångaren Colin Hendra beskriver den som ett mörkare, mer komplext och djupgående album med den medeltida atmosfären och Wishbone Ash-tonerna bevarande.

På scen cirka: 20.30