sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Heavy Metal Action Night – Girlschool [GBR] m.fl.

Blixtar och heavy metal thunder

Heavy Metal Action Night är en endagsfestival i Stockholm som är här för att rädda er när festivalabstinensen börjar smyga på.
Vi är som det svarta orosmolnet en varm sommardag. Du har hört att det är på väg, du känner i luften att det närmar sig och när det väl befinner sig där, ja då smäller det. Blixtar och heavy metal thunder – det är dags för Heavy Metal Action Night!

Girlschool [GBR]

Bandet som levererat NWOBHM sen 1978 och turnerat flitigt världen över. Senast de besökte Stockholm var 2015 då de intog Hovet tillsammans med Saxon och de eviga vapendragarna i Motörhead. Trots många förändringar i bandets line-up genom åren ser vi i dag de ursprungliga medlemmarna Kim McAuliffe, Enid Williams och Denise Dufort tillsammans med Jackie Chambers som har spelat i Girlschool sedan 2000 bjuda på rock’n’roll så som den ska låta!

Mindless Sinner

Sommaren 1983 deltog Linköpingsbandet Mindless Sinner i en bandtävling som de vann. För pengarna kunde de äntligen spela in sin debut-EP Master Of Evil som släpptes i början av 1984. Efter ett litet namnbyte fortsatte bandet leverera heavy metal fram till 1990 och lade sedan av. Men 2013 återförenades bandet och gjorde sin comeback på Muskelrock 2014.

Chevalier [FIN]

När Mystik tråkigt nog tvingades ställa in ersätts de av fenomenala Chevalier! Chevalier är en klockren blandning av heavy och speed metal med medeltida ting som främsta inspiration. Bandet beskriver själva sin musik som “medieval speed metal” och som influenser nämns hyllade band som Judas Priest, Mercyful Fate, Omen och Sortilège. Sedan bandet grundades i slutet av 2016 har de hunnit släppa en EP med sex låtar (som kommer att säljas på kassett) och gjort en handfull spelningar i Finland. Nu gör de sig redo för att korsa havet och göra Sverigedebut på Heavy Metal Action Night.

Lethal Steel

I januari 2016 släppte Stockholmsbandet Lethal Steel en av de bäst mottagna debutplattorna inom svensk heavy metal – Legion of the Night. Med succédebuten följde en slutsåld releasefest på Nalen och sommaren 2016 begav sig bandet ut på vägarna och genomförde en rad hyllade spelningar i såväl Sverige som resten av Europa. Sedan turnén har fans världen över velat ha mer från bandet, men önskan möttes med tystnad i över ett års tid. Nu verkar det som att stålet är varmt och redo för smide igen – Lethal Steel återvänder och gör det på Heavy Metal Action Night.


Med reservation för eventuella ändringar.