sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Highasakite [NOR]

Nytt album och ny turné

Sedan genombrottssingeln Since Last Wednesday 2013 har det norska indiebandet Highasakite erövrat både listor och hjärtan långt utanför sitt hemlands gränser. Bandet är nu äntligen tillbaka med ny musik och med den i ryggen, ser vi fram emot en efterlängtad konsert på svensk mark – den 21 mars på Kägelbanan.

Highasakite har länge varit en av Norges främsta indieinstitutioner och gruppen står bakom en diger lista av fullsmockade släpp med högkvalitativ indierock. Med genombrottsalbumet Silent Treatment (2014) – som slog rekord i längsta tid på albumtopplistan i Norge, med över makalösa två år (!) på Topp 40-listan – och uppföljaren Camp Echo (2016) i ryggen, är Highasakite nu tillbaka med ny musik.

Ett nytt album ska snart se dagens ljus och av det vi hittills har fått höra att döma har de ytterligare stordåd att dela med sig av. Singlarna Out of Order och Elastic State of Mind skvallrar om att den norska exportsuccén kommer fortsätta göra avtryck långt utanför landets gränser.

I november gör Higahasakite en liten exklusiv spelning på Obaren i Stockholm, där OSA-listan blev full på nolltid. För alla som inte hann vara med på det tåget, är detta en ny chans!

Support: Isle of You 


Med reservation för ändringar. Presenteras i samarbete med Kulturbolaget.

 

Besök hemsidaBesök på Facebook