sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Humor

Humorgala till förmån för kvinnojoursrörelsen

Efter #metoo fortsätter systerskapet

Varje dag gör tvåhundra kvinnojourer i Sverige skillnad för våldsutsatta kvinnor och barn. I april skojar Sveriges roligaste komiker till förmån för Kvinnojouren Huddinge i samarbete med Södra Teatern.

Den 28 april kommer några av Sveriges främsta komiker som Clara Henry, Cissi Wallin, Anna-Lena Brundin och Zinat Pirzadeh inta Stora Scen tillsammans med Ami Hallberg Pauli och Malin Appeltofft för att stödja Kvinnojouren Huddinges viktiga kamp mot våld mot kvinnor.

“Vi vill både lyfta kvinnor som tar plats genom att vara roliga samt hjälpa kvinnor som begränsats i sina liv på grund av våld och övergrepp”,
säger Ami och Malin, som arrangerar galan tillsammans med Södra Teatern.

Eftersom stand up i Sverige firar 30 år 2018 kommer även det nyinstiftade humorpriset “Gittan” att delas ut. Priset har fått sitt namn från Sara Danius alter ego “Gittan” som går sin egen väg och är som en ångvält. Förena nytta med nöje, kom och skratta och stöd våra systrar!

Attenda här

Hela överskottet går till Kvinnojouren Huddinge som har drabbats av brand i sina lokaler. Kvinnojouren fördelar pengarna i sina verksamheter.

MEDVERKANDE
Ami Hallberg Pauli
Anna-Lena Brundin
Birgita Klepke
Cissi Wallin
Clara Henry
Elin Almén
Elina du Rietz
Kina Larsson
Lill Marit Bugge
Malin Appeltofft
Zinat Pirzadeh
… och bandet KNASH


Ami Hallberg Pauli
Ami Hallberg Pauli är upphovskvinna och initiativtagare till Ladies Fight som har turnerat runt Sverige flera år i rad och som även sändes på SVT 2014 och 2016. Hon är skådespelerskan som tog steget till stand up-världen och debuterade på Norra Brunn 2003.
Hon fick en rivstart med spelningar på de stora klubbarna och engagemang på radio och i TV samt en egen klubb och egna shower på Mosebacke. Hon har medverkat i SVT:s ”Stockholm Live”, kanal 5:s ”RAW”, på Comedy Central, varit komiker i P1:s ”Studio Ett – centralen” och i nämnda ”Ladies Fight” på SVT. 
Hon arbetar med improvisationsteater, gör podcasten Hängpattepodden och arbetar även kontinuerligt som coach och stand up-lärare. Nyligen gav hon även ut en bok, Stand up – handboken – konsten att göra livet lite roligare.

Malin Appeltofft
Malin Appeltofft är komikern som är utbildad lärare/dramapedagog och har jobbat som sångerska och showartist, med radio och dessutom är diplomerad coach. Malin debuterade som standupkomiker 2008. Hon driver standupklubbar i Hägersten där hon bor och gör podcasten Äktenskapet med sin man. Malin uppträder på ståuppscener i hela Sverige, som tex Norra Brunn och Raw, hon har varit förkomiker åt Ann Westin i Österbotten (Finland) samt turnerat med föreställningen Det är aldrig försent att bli olämplig ( i humorduon Motherfuckers tillsammans med Anneli Abrahamsson) och då till och med för svensk publik i New York. I höst har hon premiär på sin egen föreställning Oroa dig inte, det ordnar sig aldrig.

Besök på Facebook