sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb

HYMN presenterar: Melby & Kluster [Rama Lama label night]

Konsert och ösigt indiedansgolv

HYMN bjuder in till label night med Rama Lama Records med två av bolagets band på scen: Stockholms psychpopfavoriter Melby och Malmös indieälsklingar Kluster. Innan spelningarna DJ:ar Rama Lama Records och efter spelningarna blir det ösigt pop/indiedansolv med HYMNs skribenter i DJ-båset.

MELBY
Stockholmsbandet Melby har sedan 2016 års debut med den fantastiska singeln Human stadigt lyckats hitta ny publik med varje singel och spelning. I maj 2017 släppte Melby sin självbetitlade debut-EP via Rama Lama Records, singlarna Cross och Pat hyllats av bland andra Musikguiden i P3, HYMN och Line of Best Fit.

Melby har under sin korta karriär redan byggt upp ett namn på den växande svenska indiescenen. Jämförelserna har ofta dragits till Amason och Dungen, men bandets egna och mångsidiga stil (som innefattar såväl folk, psych, indie och pop) gör att man sticker ut. Live visar man upp sitt fulla register och hela bandets ljudlandskap får blomma ut på sitt karakteristiska sätt. För tillfället färdigställer bandet nytt material och smakprov är att vänta under kvällen!

KLUSTER
Kluster bildades i Malmö 2014 av fyra vänner och en virtuell trummis. De blev snabbt fem vänner och har sedan dess spelat ett flertal gånger i Malmö, Berlin och Köpenhamn samt supportat Frankie Cosmos och Nicole Sabouné. Den 28 februari gör man sitt första officiella släpp då singeln Over My Head ges ut via Rama Lama Records, den första av raden material inspelat på Tambourine Studios som är att vänta under våren.
Klusters lekfulla värld rör sig fritt i influenser från allt från pop, punk, noise, lo-fi, indie till jazz. Låtarna behandlar ofta en inre kluvenhet vilket speglas i låtens snabba vändningar där det samspelta bandet växlar mellan melodiöst och dissonant, komplext och enkelt, på ett säreget sätt som får Kluster att sticka ut.
Under spelningen den 2 mars kommer en av de ordinarie gitarristerna tillfälligt ersätts av saxofonisten Julia Strzalek.


Musikmagasinet HYMN startade 2015 och har ambitionen att vara nätets nördigaste musikmagasin. Målet är en musikbevakning som når långt utanför den kommersiella sfär som redan får plats i svensk media. Parallellt med att skriva om musik har vi också klubbar i Stockholm, Göteborg och Malmö. På Södra Teatern bjuder vi på livespelningar med Sveriges mest intressanta nya band och ett dansgolv där det spelas allt från indieklassiker till modern elektronisk pop. Kom och lyssna på fantastisk livemusik och dansa till stängningsdags!