sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Indy the Organslayer

Groovy Halloween-orgel i foajén

The Organslayer såg dagens ljus i maj 2004. Legendariska indieklubben Helmut hade precis flyttat till Debaser och ville kicka igång sommaren med någonting alldeles extra. Så Helmut-gänget frågade sin Texas-kompis Indy, vid tillfället organist åt Moneybrother, att hitta på något för klubbens räkning. Och voíla – alter egot The Organslayer uppstod en onsdag, och genomförde sitt första gig redan nästa eftermiddag.

Den frackklädde Organslayer blev en fullträff. Indy hade tänkt sig det hela som en engångsgrej, men Debaser ville ha honom var och varannan torsdag den sommaren. När hösten kom och Indy lämnade Moneybrother efter fyra år flyttade han också orgeln till Indigo, där han spelade varje vecka i ett år. Fler och fler flockades för att se denna den mest intressanta och orignellt icke-orginella show som Skandinavien någonsin skådat.

2006 hade det hela gått så långt att han öppnade åt band som Babyshambles och The Posies, spelade på rockstjärnebröllop och fick inviter till Storbritannien, och på den vägen rullar det på – via Finland och Tyskland, prisgalor, MTV live, företagsfester, bröllop, en uppsjö klubbar från Noppes till Café Opera, Strand och Lasse i parken, samt Stockholms möbelmässa. Kort sagt är The Organslayer välkommen överallt, eftersom alla älskar det han gör!

Men vad är då The Organslayer? En loungeakt? En performanceartist? Någon slags udda live-DJ? En rockstjärna? Eller vad? Han är allt detta och mer. Han är den svängigaste nu levande mannen, med den svängigaste musikmaskinen, spelandes den svängigaste musiken – det är The Organslayer.

Svängigt helt enkelt.


Med reservation för eventuella ändringar.