Tillgänglighet

Tillgänglighet

Från Götgatan är det en brant backe med kullersten uppför Hökens gata till Mosebacke torg och Södra Teatern. Från Södermalmstorg/Slussen finns det hiss (Gondolens hiss inuti kontorsbyggnaden intill McDonalds – observera att Katarinahissen är avstängd och att sista biten upp består av trappor) upp till en gångbro över till Mosebacke torg.

Södra Teaterns hus är byggt 1859 vilket medför vissa problem kring tillgängligheten. Biljettkassan ligger på ett halvplan till vilket det saknas hiss, trapporna är för smala och branta för att en ramp ska kunna installeras, och till råga på allt är huset k-märkt vilket gör alla typer av ingrepp på och i byggnaden oerhört komplicerade. Däremot hjälper vår personal gärna till efter bästa förmåga vid biljettköp i kassan.

sodrateatern-sign-exterior-1×1

Rullstol

Entré för rullstolsburna gäster ligger till höger om Södra Teaterns huvudentré. Därifrån finns det hiss (110×160 centimeter, dörrbredd 80 centimeter) till både Stora Scen och Kristallen. Handikapptoalett (2 stöd, dörrbredd 85 centimeter) finns precis vid hissen på plan 8 samt vid garderoben på Kägelbanan.

Gäster med rullstol (eller som ej kan gå i trappor) som vill besöka Restaurang Mosebacke behöver ta sig till Fiskargatan 3 där personal möter upp, och därefter över Mosebacketerrassen för att nå restaurangen. Vänligen meddela vid bokning att ni kommer med en rullstol så att restaurangpersonalen kan ta emot er.

kristallen-tables-sodrateatern-1×1

Hörselslinga

Hörselslinga finns att tillgå för evenemang vid Stora Scen.

helahuset-foaje-sodrateatern-1×1