sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Isabella Lundgren – en hyllning till Bob Dylan

Stockholm Jazz Festival 2019

Bob Dylan fick Nobelpriset i litteratur 2016. Nu hyllas han på nytt i Sverige – av en av våra finaste jazzsångerskor: Isabella Lundgren.

“Om 1900-talet tillhörde Monica Zetterlund tillhör 200-talet Isabella Lundgren”, så skrev Dagens Nyheters recensent Johannes Cornell om Isabella Lundgren som räknas som en av Sveriges främsta jazzsångerskor.

Hennes skiva somehow life got in the way belönades med Orkester Journalens Gyllene skivan 2015 och albumet Where is home blev grammisnominerad 2016. 2015 tilldelades Isabella en jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkattengala. Isabella Lundgren är utöver sin musikaliska karriär teologistudent på teologiska högskolan i Stockholm. Med detta djup i hennes konstnärskap och berättande, förenad med gruppens breda musikaliska erfarenhet och riktning, har de något alldeles speciellt att dela med sin publik. Denna gång kommer de till Stockholm Jazz Festival med sin nya platta – en hyllning till Bob Dylan.

Så här säger Isabella själv om skivan:

“Bob Dylan är, både som människa och musiker, en spännande kombination av traditionalist och innovatör. Allt han har gjort är tydligt sprunget ur det som kommit innan, han hyllar och förvaltar sina idolers arv, och han erkänner ödmjukt att han blivit den han är på grund av alla de som fattat pennan, greppat gitarren och tagit ton innan han gjorde det. Men han har samtidigt aldrig gjort avkall på sin egen individualitet. Så fort någon trott sig ha förstått eller definierat honom, har han gått åt motsatt håll. För att han är rebell? För att han är barnslig? För att han inte kan bestämma sig? Nej. För att han är en sökande och fullkomligt orädd människa. Så vill jag också vara och det är därför jag gör den här skivan”.


Stockholm Jazz Festival 2019

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 11 och 20 oktober. Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år. Förra året slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29 221 personer under sina tio dagar.