sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Janice

Årets nykomling på efterlängtad turné

Med singlarna I Got You, Queen och Answer i ryggen och snart det kommande albumet Fallin’ Up i hand är det bara att konstatera – Janice är ett av landets främsta framtidshopp. I fredags nominerades hon till en Grammis i kategorin Årets nykomling och om bara några veckor ser vi henne live på P3 Guld-galan. Kort därefter är det dags för en efterlängtad turné, både på hemmaplan och i våra grannländer.

Den senaste i raden av stjärnor som fostrats i plantskolan Tensta Gospel Choir heter Janice. Med en rad soulinfluerade popsinglar i bagaget har Janice på kort tid trätt fram som ett framtidslöfte att räkna med. Musiken hon skapar beskrivs bäst som stämningsfull, hoppfullt mörk och på många sätt också blytung – i hennes soulpräglade röst finns både känsla och substans med förmåga att hänföra vem som helst. Den 2 februari släpper Janice sitt efterlängtade debutalbum Fallin’ Up – ett giv som garanterat kommer att ta den här stjärnan till de större scenerna. Inför 2017 korade Dagens Nyheter Janice till ett av det kommande årets kulturhopp, och med bara veckor kvar till debutalbumet kan vi enkelt konstatera att de hade rätt.

“Janice äger verkligen sina låtar, hon har en stämma och en attityd som matchar de färgstarka arrangemangen – oavsett vilken genre eller ibland tunga ämnen hon ger sig in på förblir resultatet ändå fast förankrat i uppriktig, livsbejakande pop.” – Sonic Magazine, 9 av 10

Janice debuterade med singeln Don’t Need To i slutet av april 2016 och efter det hände allt väldigt snabbt. Låten slog an en nerv hos många och hennes fantastiska röst spred sig över världen. Den omskrivna debuten var en av 2016 mest spelade låtar i P3, och Musikguiden i P3 utsåg den till en av årets bästa när de summerade 2016. I hyllningskören hittar vi förutom en rad både inhemska och internationella medier även artisterna Zara Larsson, Charli XCX och Ricky Martin, som alla fallit pladask för Janice. Under året har hon även släppt singlarna Love Me Like I Should, I Got You och Queen, som just nu spelas flitigt på P3, och spelat på festivaler som Way Out West, Storsjöyran och Popaganda.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.