sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Jelani Blackman

Nytt datum kommer snart!

Jelani Blackman hade en av huvudrollerna då Gorillaz släppte överrasknings-EP:n ”Meanwhile”. På det strålande titelspåret ramades hans snyggt lagda verser in av Damon Albarns sång. 11 februari kommer Blackman till Stockholm för en egen konsert på ETB, Södra Teatern. Det blir den perfekta uppladdningen inför Gorillaz konsert på Skansen 4 augusti.

Både BBC och producenten Fraser T Smith (Adele, Craig David med flera) är överens – Jelani Blackman är en av de mest intressanta rapparna just nu. Efter några uppmärksammade singlar och EP:s, som byggde upp hypen, är Londonrapparen Blackman nu aktuell med debutalbumet ”Unlimited Mixtape”.

Även om Jelani är sprungen ur grimemyllan är han även tungt influerad av r&b och soul. Resultatet blir en mix som bryter stereotyper. Här ryms både det hårda och det mjuka, det mörka och det ljusa. Att han dessutom har samarbetat med så vitt skilda akter som Brian Eno, Wolf Alice, Burna Boy och nu senast Gorillaz säger en del – det här är en artist som inte är rädd för att bryta ny mark och utmana både sig själv och omgivningen.