sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Jenny Wilson – INSTÄLLT

DREAM vs DREAM

På grund av sjukdom är föreställningen DREAM vs DREAM med Jenny Wilson inställd. Biljetter återlöses till det kort som användes vid köp. För mer information, vänligen kontakta biljettkassan@sodrateatern.com.


Med föreställningen DREAM vs DREAM tar Jenny Wilson för första gången ett helhetsgrepp på sin karriär. Föreställningen kommer göra nedslag i Stockholm, Lund, Göteborg och Örebro i höst.

På bara ett drygt år gav Jenny Wilson ut de två syskonskivorna EXORCISM (2018) och TRAUMA (2019). De bands ihop av en gemensam tematik om övergrepp. Resultatet var en omtumlande lyssning, såväl musikaliskt som emotionellt.

Efter denna kreativa urladdning har nu Jenny Wilson valt att ta ett steg tillbaka och se över sina hittills samlade verk. Jenny Wilson har sedan solodebuten Love & Youth utmärkt sig för sitt originella, modiga artisteri. Musik som vet att omvägen ibland kan vara mer givande än genvägen. Att kalla ett konstnärskap personligt görs måhända lite slentrianmässigt, men i Jenny Wilsons fall är det högst motiverat.

Varje skivsläpp hon gör kommer ur impulsen av något livsavgörande hon varit med om. Love & Youth (2005) berättade om vuxenblivande, Hardships (2009) handlade om moderskap och Demand the Impossible (2013) skrevs efter ett cancerbesked. Samt nu då senast EXORCISM och TRAUMAS utlämnande beskrev ett övergrepp hon utsatts för.

I lika hög grad som Jenny Wilsons konstnärskap har präglats av att skapa kring ämnen som verkligen är angelägna så har det i lika hög grad varit unikt i hennes strävan efter att tänja på gränserna och ständigt röra sig vidare i musik, texter och produktion.

Med föreställningen DREAM vs DREAM tar Jenny Wilson och hennes band för första gången ett helhetsgrepp på karriären. Vid en handfull väl valda tillfällen i höst kommer publiken möta musik från hela hennes katalog. Givetvis filtrerad genom var hon står idag.

DREAM vs DREAM kommer att spelas på Södra Teatern i Stockholm, Pustervik i Göteborg, Mejeriet i Lund och Gamla Teatern i Örebro.

Julbord med finstämda klanger

Stor julbuffé i Restaurang Mosebacke

Tips!
Övrigt

Maia Hirasawa & Carl Einar Häckner

Julsånger, magi och humor i en unik kombination

Tips!
Humor / Konsert

Mellan hjärta och disco – 3 kvällar med Per Hagman

Den svenska litteraturens främsta dandy i samtal med Fredrik Strage

Tips!
Samtal

Mammas Nya Kille – firar jul på måfå

Bengt Strömbro och det egensinniga persongalleriet återvänder!

Tips!
Humor