sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Jenny Wilson

Jenny Wilson på turné med nytt album

Den 1 oktober släpper Jenny Wilson sitt sjunde album, kallat MÄSTERVERKET. I december möter hon och musiken äntligen publiken i Stockholm, Göteborg och Malmö.

MÄSTERVERKET är min självrannsakan och mitt mest nakna verk. Frågan som ställs är: ”Hur kunde det gå som det gick?” Skivan är en resa genom den förtvivlan, ensamhet och utmattning jag kände efter ett decennium av olycka. Men den beskriver också strävan efter att må bra, att försöka lita på att livet kan vända om man vågar ge det en chans.

De elva låtarna är inspelade i live-sessioner på klassiskt manér: piano, sång, trummor och bas. Jag hade tröttnat på att sitta ensam i små källarrum med hundratals spår och invecklade produktioner. Nu ville jag att det skulle gå undan – och framför allt ville jag vara omgiven av människor. Jag ville låta texterna stå ännu mer i fokus än tidigare och få soundet att avspegla och rätta sig efter deras vardagsnära innehåll.

MÄSTERVERKET är mitt sjunde soloalbum, det andra på svenska, och är producerat tillsammans med min äldsta och bästa vän, Martin Thulin.” Jenny Wilson 

Jenny Wilson har sedan solodebuten Love & Youth 2005 utmärkt sig för sitt originella, modiga artisteri. Musik som vet att omvägen ibland kan vara mer givande än genvägen. Att kalla ett konstnärskap personligt görs måhända lite slentrianmässigt, men i Jenny Wilsons fall är det högst motiverat. Varje skivsläpp hon gör kommer ur impulsen av något livsavgörande hon varit med om. Hardships (2009) handlade om moderskap och Demand the Impossible (2013) skrevs efter ett cancerbesked.

Albumet EXORCISM som släpptes 2018 tar sitt avstamp i ett övergrepp och är det mest utlämnande hon gjort. Såväl textmässigt som musikaliskt tänjde Jenny Wilson åter på sina gränser. Albumet är nominerat till en rad priser, såsom tre kategorier i Grammisgalan, två i Manifestigalan och det prestigefyllda Nordic Music Price.

I april 2019 släpptes Jenny Wilsons album TRAUMA. På ett sätt en systerskiva till EXORCISM då den fortsätter undersöka samma erfarenheter och teman. Men samtidigt, precis som alltid i Wilsons konstnärskap, något helt nytt. Här möts Jenny Wilsons elektroniska synthvärld med dirigenten Hans Eks symfoniska klanger. Dessutom är det hennes första skiva på svenska.

Support: The Second Hand Orchestra

The Second Hand Orchestra är en säregen, ständigt ombytlig DIY orkester som från början bildades för att skapa musik till en omfattande internationell tv-produktion. Tanken var då att skapa musik på leksaksinstrument (och gärna sådana som man inte kunde hantera). Men tv-produktionen drabbades av interna stridigheter och blev aldrig av.

Orkestern tog istället fart och för musikens allra bästa så tilläts alla medlemmar att nu även spela på riktiga instrument och som man kan hantera. Orkesterns storlek är skiftande och ofta bjuds vänner/musiker in för improvisation.

Grundaren/ledaren Karl Jonas Winqvist, som förr spelade i bandet First Floor Power tillsammans med Jenny Wilson, har de senaste åren drivit det spännande skivbolaget Sing a Song Fighter och även producerat andra artister som skotten James Yorkston, Senegalesiska sensationen Wau Wau Collectif mm)

Vi på Södra Teatern gillar säkra och trygga evenemang! Därför ber vi dig observera att du kommer att behöva visa vaccinationsbevis för att komma in på detta evenemang. Vaccinationsbevis gäller efter regeringens beslut för alla inomhusevenemang med mer än 100 besökare från 1 dec. För att säkert delta på evenemanget så ordnar du enkelt vaccinationsbevis via www.covidbevis.se. Vaccinationsbevis gäller för alla besökare över 18 år. Du kommer att behöva visa din biljett, vaccinationsbevis och legitimation för att komma in på evenemanget.