sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert / Samtal

Jesse Jackson [USA]

I samtal om Martin Luther King

Den 15 januari bjuder Nobelmuseet in till ett samtal mellan pastor Jesse Jackson och Jenny Strömstedt om medborgarrättsrörelsen och Martin Luther King. I samband med samtalet på Södra Teatern uppträder artisten Loreen.

Pastor Jesse Jackson har varit en av de ledande rösterna i den amerikanska medborgarrättsrörelsen ända sedan 1960-talet. Han arbetade tillsammans med Martin Luther King och var med på hotellet i Memphis när King mördades. På 1970-talet grundade Jackson organisationen PUSH (People United to Save Humanity) som arbetar för att ge afroamerikaner bättre sociala och ekonomiska möjligheter.

Genom två presidentkampanjer, på 1980-talet, blev Jackson en viktig del av det politiska landskapet i USA och än i dag fortsätter han vara en frispråkig och outtröttlig kämpe för mänskliga rättigheter och rättvisa.

Samtalet arrangeras av Nobelmuseet med anledning av utställningen Rätten till frihet – Martin Luther King, Jr som visas på museet fram till 15 september 2019.


Med reservation för ändringar. Presenteras i samarbete med Nobelstiftelsen.

Foto: Jesse Jackson: Janerik Henriksson/TT
Foto Jesse Jackson och Martin Luther King, Jr: Privat
Foto Jesse Jackson och Martin Luther King, Jr: Privat
Foto Jenny Strömstedt: Anna-Lena Ahlström
Foto Loreen: Yulia Fromisland