sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Nycirkus / Performance

Laura Murphy – Contra + John-Paul Zaccarini – The MixRace MixTape

Stand up, spoken word och samtida cirkus

Laura Murphy – Contra

Med scener av nakenhet, luftakrobatik, uttryckliga referenser till mytiska reptiler och kvinnlig sexualitet är föreställningen Contra en solo-kabaret av motsägelser, inspirerad av cirkus, stand-up och performancekonst. Hårt, snabbt och kompromisslöst undersöker Contra den personliga, sociala och historiska ockupationen av kvinnokroppen och utforskar bokstavligen vad kvinnokroppar har för ställning och hur vi ska se på dem.
Laura Murphy är en genrefri queer performance artist från Bristol som gör textdriven och dynamisk fysisk konst om sådant hon tycker behöver talas om. Hennes verk är en tvärvetenskaplig sammansmältning av intim teater, performancekonst, luftkoreografi, dans och verbala explosioner.

Medverkande
Artist: Laura Murphy
Regi: Ursula Martinez
Ljusdesign: Katie Davies
Mentorskap: Terry O’Connor
Koreografistöd: Madeleine McGowan
Fotograf: Darko Škrobonja
Med stöd av: Arts Council England, Jacksons Lane, Carré Magique

John-Paul Zaccarini – The MixRace MixTape

Stand up, hip hop och spoken word – John-Paul Zaccarini tar med dig med på en poetisk resa genom vardagsrasism, homofobi och manliga privilegier. Intellektuella popvideor och en farligt sensuell cirkusakt kombineras med verbal färdighet i en unik och provocerande föreställning.

John-Paul Zaccarini är biträdande professor i cirkus vid Stockholms konstnärliga högskola. Han är en prisbelönad soloartistkonstnär, poet, queer hiphop-clown och en “drama queen of colour”. Han bjuder på köksbänksrealism i äkta South London-anda och blandar det spektakulära med det allvarliga.

Medverkande
Artist: John-Paul Zaccarini
Musikkompositör: Peter Coyte
Video: Erwin Semler, Joakim Karlsson
Fotograf: Isak Stockås
Med stöd av: SKH/Stockholms konstnärliga högskola


Presenteras i samarbete med Subtopia, CircusNext och Creative Europe som en del av festivalen CirkusMania.

Vänligen observera att det är två föreställningar till ett pris.