sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Jonas Lundqvist + Shitkid

Tänder ett ljus för kärlek och rock'n'roll på Mosebacketerrassen

Obs! Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap – dvs förälder eller laglig förmyndare). Endast ståplats.

“Ja tänder ett ljus för KÄRLEK o ROCKNROLL … ” – Se Jonas Lundqvist live på Mosebacketerrassen torsdag den 14 juni!

I februari släppte Jonas Lundqvist sitt tredje soloband Affärer, producerat av Måns Lundberg och Petter Granberg. I albumet möter vi Jonas Lundqvist som historieberättare och får elva stycken affärer – elva stycken noveller om relationer. Strax efter albumsläppet gav han sig ut på en vårturné, med stopp på bland annat Kägelbanan. En efterlängtad konsert som sålde slut veckor innan konsertdatumet.

Nu är det klart att Jonas Lundqvist kommer tillbaka till Södra Teatern, men den här gången ger han en konsert under bar himmel på Mosebacketerrassen.

Support: Shitkid

Efterfest i Mosebacke Etablissement

Jonas Lundqvist startade redan som 11-åring i det som skulle bli ett av Sveriges mest inflytelserika – men också skandalomsusade band – Bad Cash Quartet. Där spelade han trummor och skrev låtar och ingen håla var för liten för att få en omgång av slacker-kidsen från Örgryte. Det var ett intensivt band med intensiva personligheter som än i dag är levande i högsta grad på den svenska musikscenen. Jonas gamla bandmedlemmar Martin Elisson och Adam Bolméus är i dag i bandet Hästpojken.

Bad Cash Quartet splittrades 2004 och tre år senare släppte Jonas Lundqvist sitt första soloalbum – ADHD, men då under namnet Jonas Game.

2012 kom Jonas första album under eget namn, med titeln Så e de me de där han samarbetade med Studio’s Rasmus Hägg och påbörjade utvecklingen mot det vi hör i dag. 2016 släpper Jonas albumet Vissa nätter och det är nu som allmänheten på allvar får upp ögonen för den egensinniga anti-entertainern. Låtarna Vissa nätter och Pengar på fickan blev stora låtar som letade sig in i allmänhetens öron.


Presenteras i samarbete med Appelgren Friedner. Med reservation för ändringar.

Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen:
Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering:
Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.