sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

JOSH T. PEARSON (Band) [USA]

Mytisk artist i helt ny skrud

Support: Erika Wennerstrom

Josh T. Pearsons vackra låtstycken går inte att stressa fram. Genom att ta sig an livets stora frågor i långdragna, kosmiska och genomvackra kompositioner har Pearson visat sina lyssnare något mycket större än de som tenderar att ge ut mycket material.

Efter att ha jobbat i tio år på ett album i samma stil gjorde Pearson nyligen en helomvändning, och började skriva musik efter en form som vanligtvis används till popmusik. Med den som grund producerade han hela nio spår på tre dagar, ett rasande tempo som han tidigare aldrig hade jobbat i. Det är även dessa som ligger till grund för det nya albumet The Straight Hits! som släpps den 13 april – ett giv som utmanar myten om Pearson och samtidigt presenterar en helt ny sida av hans mångbottnade artisteri.

I samband med detta kommer  Josh T. Pearson till Sverige för en spelning på Kägelbanan den 4 juni.

Josh T. Pearson inledde sin karriär i Texastrion Lift to Experience, som gav ut det numera kultförklarade albumet The Texas-Jerusalem Crossroads år 2001. Bandet blev kort därefter inaktivt och Pearson likaså. Först 2011 fick vi åter ny musik av denna fantastiska musikpersonlighet, då han släppte sitt första soloalbum Last of the Country Gentlemen som i sin tur tillhörde ett av det årets mest unika och personliga släpp.

Nu är han alltså tillbaka, men det är inte den mytiska Josh T. Pearson som vi känner som kommer tillbaka, utan det är i en ny skrud han åter väljer att presentera sina låtstycken. Räkna med ett album som är betydligt mer rakt på sak och mindre långdraget – men kanske också mer utmanande.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.

Besök på Facebook