sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Joshua Radin

En av de mest licensierade artisterna någonsin

När Joshua Radin beskriver hur hans musikkarriär började dyker en bild på en häst upp, den galopperar så snabbt att bilden nästan är suddig. Ryttaren håller sig fast för livet, det är inte säkert på hur han hamnade där, men en sak är säker: att han inte kommer släppa taget. Till slut räknar han ut hur tyglarna fungerar, och hästen går in i en smidig galopp.

Titelspåret på Radins åttonde studioalbum och debut på Nettwerk Music Group ”Here, Right Now”, handlar om att omfamna ögonblicket och leva i nuet. Men när den hästen tog fart för 15 år sedan visste Radin inte ens vad ögonblicket var.

Allting började ta fart när han en dag skrev en låt och spelade upp den för sin vän Zach Braff, då tv-stjärna i tv-serien Scrubs. Braff föreslog att Radin skulle skicka en demo till showens producent.

Radin blev superstjärna över en natt, då låten ”Winter” var med under en känslomässig scen i serien.

TV-kanalen NBC:s webbplats kraschade då miljontals försökte spåra sångaren. Det var då hans karriär tog illfart. Vi har sedan dess hört hans låtar på serier som Grey’s Anatomy, One Three Hill, House m.fl.

Efter att ha blivit signad på Columbia släppte Radin debutalbumet ”We Were Here” år 2006.

Sedan stod killen som knappt hade plockat ett ackord tills han var 30 inför en annan verklighet: Han var faktiskt tvungen att bli en artist.

Det tog ett par år att spela i olika städer varje kväll innan jag fick mina scenben”, säger Radin. “Nu är jag lika bekväm på scenen som att gå runt på stan.”

Han har delat scen med världsartister som Ed Sheeran, Sara Bareilles, Ingrid Michaelson, Sheryl Crow, Tori Amos, Imogen Heap och The Script.

Han har spelat utsålda gigs runtom i världen, från Nordamerika och Europa till Kina och Australien. Han har sålt över 250 000 album, två miljoner singlar och har över 350 miljoner streams på Spotify.

Joshua Radin är en av de mest licensierade artisterna någonsin, med sin musik som har spelats i över 150 TV-program, reklamfilmer och filmer. Låten “Brand New Day” valdes av Michelle Obama och Dr. Jill Biden som ljudspår till en reklam som gjordes för de amerikanska trupperna.

Han har även uppträtt ett flertal gånger i olika tv-program som The Tonight Show, Jimmy Kimmel Live, Conan O’brien och Ellen. Sistnämnda är ett stort fan av Joshua Radin som personligen bad honom att spela på hennes bröllop med Portia DeRossi.