sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Julien Baker [USA]

Skörhet och uttrycksfullhet i lika mått med ung singer-songwriter

Tennesseebaserade Julien Baker är kapabel till att skriva låtstycken så fragila och sköra att de känns som att de kan brytas mitt itu närsomhelst. Med en gitarr, sin uttrycksfulla röst och vad som känns som tonvis av intryck och innersta tankar att dela med sig av har Baker fått en following som sträcker sig långt bortom hemstaden Memphis.

Hittills har hon gett ut två släpp – Sprained Ankle och Turn Out the Lights – som båda introducerat henne som en av samtidens mest spännande singer-songwriters. Den 10 september kommer Julien Baker till Sverige för en efterlängtad spelning på Kägelbanan.

Med förra årets sönderhyllade Turn Out the Lights tog Julien Baker klivet från sovrummet och ut på de större scenerna, utan att på något sätt utmana den skörhet som genomsyrat hennes skapande från start. Albumet behandlar hur människor lever och förlikar sig med sina inre konflikter, och hur dessa ter sig i förhållanden. Om hennes debut satte Baker själv i fokus, så reflekterar Turn Out the Lights inte bara hennes egna erfarenheter utan även de som står henne närmast. Att albumet var en av förra årets höjdpunkter är givet, och det är med stolthet som vi kan presentera henne på en svensk scen.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.