sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Kaah

Soulkungens jubileumsår 2018 firas på Mosebacketerrassen!

Obs! Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap – dvs förälder eller laglig förmyndare). Endast ståplats.

20 år sedan debuten – Kaah är tillbaka med ny musik och konsert på Mosebacketerrassen den 19 augusti!

Soulcirkeln är sluten. 20 år har passerat sedan Kaah från Norrköping kröntes som Sveriges nya soulkung när debutalbumet Kaahlender släpptes våren 1998. Med sitt unika sound stakade han ut vägen för den svenska soulens framtid och gav den en identitet på egna ben. Nu drar han igång sitt jubileumsår med singeln Visst har vi väl försökt nu? – följd av en miniturnépremiär i Stockholm, fler konserter och ett nytt album.

Förra årets hyllade Jungl-EP var bara uppvärmningen inför detta jubileumsår 2018, som ser ut att bli Kaahs mest intensiva år på länge. Flera låtsläpp är planerade under våren och sommaren, och de kommer följas av ett albumsläpp i höst –artistens första sedan 2013.

Den 20 april nådde nya singeln Visst har vi väl försökt nu? omvärlden.

– När vi skalar av allt, så återstår bara essensen av en låt och dess historia, säger Kaah om låten.

Kaah har alltid gått sin egen väg och vägrat fastna i rådande eller redan färdiggjutna soulformer. 2018 är den musikaliska attityden friare och kanske mer flytande funkig än någonsin. Personliga livsperspektiv, socialt engagerade budskap, kärleksteman och en musikalisk mosaik i lekfull framåtrörelse för tankarna till lika delar Sly & The Family Stones klassiska There’s a Riot Goin’ On och ett modernt mästerverk som Kendrick Lamars To Pimp A Butterfly.

Den 19 augusti gästar Kaah Mosebacketerrassens scen för en exklusiv Stockholmskonsert under bar himmel.


Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen:
Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering:
Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.