sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Nytt datum: Kajsa Grytt

Firar 40 år lång karriär

Konserten med Kajsa Grytt  flyttas till den 3 september. Köpt biljett gäller.

2019 markerar det år då hennes karriär fyller 40. Hon har en bakgrund inom den brinnande svenska punkscenen i band som Tant Strul och har till dags datum släppt åtta studioalbum under eget namn – där det senaste, Kniven i hjärtat, hyllades av både fans och en enig kritikerkår. Att det är en av Sveriges mer inflytelserika tonsmeder vid namn Kajsa Grytt som är beskriven ovan råder det ingen tvekan om.

Att denna karriäristiska milstolpe bör firas är inget annat än en självklarhet. Firandet i hemmastaden Stockholm består av två spelningar. En spelning som genomfördes i somras på Fåfängan, en hemmascen för Kajsa Grytt som spenderade mycket grubblande tonårstid uppe på det vackra berget. I låten Stockholm sjunger hon, “nu står jag på mitt gamla berg, högt över staden” och utgår från Fåfängan när hon målar upp en bild av uppväxtens östra Södermalm.

Den 12 mars 2020 är det dags för firande nummer två. En mer intim konsert på Kristallen, Södra Teatern där Kajsa kommer framföra sina alster med sitt band och hemliga gäster.