sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Nycirkus

Kinema [FIN]

Barriärbrytande nycirkus av Maksim Komaro

Med sin öppna och barriärbrytande inställning till olika former av scenkonst fångar och förvånar de publik över hela världen. Nu kommer det finska nycirkuskompaniet Circo Aereo till Sverige och Riksteatern!

Finland har en mycket stark cirkustradition och Circo Aereo räknas som en av den finländska kulturexportens flaggskepp. Med häpnadsväckande skicklighet, subtil humor, styrka, mod, känslighet och överraskningsförmåga tar de publiken med storm – bjuder på vackra och roliga upplevelser, utmaningar och upptäckter.

I KINEMA undersöker kompaniet teman som manuellt och mekaniskt arbete, fysisk kommunikation och fysiska förhållanden mellan människor och föremål. KINEMA är latin för rörelse och är dessutom ursprunget för ordet biograf, passande nog då föreställningen blir fylld av maffiga videoprojektioner från videokonstnären Kalle Nio.

Föreställningen skapas av erkände cirkuskoreografen Maksim Komaro, en av kompaniets konstnärliga ledare. De fem artisterna kommer från Finland, Sverige, Norge och Ukraina.

riksteatern_logo_invert


KINEMA är ett samarbete mellan Riksteatern och Finlandsinstitutet och ingår i Finland 100. Med reservation för eventuella ändringar.

Besök på Facebook