sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

King Creosote [GBR]

Stillsamt vemod och skör pampighet

Vissa artister ger ut musik en gång vartannat år, andra ger ut musik hela tiden. Singer-songwritern King Creosote, eller Kenny Anderson som han egentligen heter, är ett exempel på det sistnämnda. Med över 40 (!) album i bagaget har han en katalog som andra artister bara kan drömma om. I september släpptes det senaste givet Astronaut Meets Appleman, och nu kan vi även stolt meddela att King Creosote kommer till Sverige för en spelning på Södra Teatern 7:e december.

Till skillnad från många andra så har King Creosotes karriär bara gått spikrakt uppåt ju längre tid som passerat. Efter det hyllade samarbetet med producenten Jon Hopkins som mynnade ut i albumet Diamond Mine 2011, fick Anderson tre år senare möjlighet att göra soundtracket till Virginia Heaths dialoglösa dokumentär From Scotland with Love. Albumet med samma namn blev en favorit hos såväl fans som kritiker och gav i sin tur King Creosote en helt ny publik. Det är även med rötterna i det albumets lyxiga ljudbild som Astronaut Meets Appleman har skapats – ett verk minst lika bra och ärligt som dess föregångare. Med ena foten i ett stillsamt vemod och den andra i en skör pampighet har King Creosote en formkurva som bara pekar uppåt. Det perfekta tillfället att se Kenny Anderson live är alltså ungefär just nu.

Se nu till att inte missa chansen att uppleva Kenny Anderson och hans små låtskatter live i en intim miljö. Alla som sett King Creosote live tidigare vet precis vad det är som väntar: en blandning av sötma och sälta, råa och ärliga texter med fina arrangemang – men kanske framförallt en konsertupplevelse som inte går att mätas med mycket annat.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.