sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Inställt: Kjellvandertonbruket

Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte längre möjligt att genomföra Kjellvandertonbrukets konsert på Södra Teatern den 28 april, utan konserten kommer ställas in. Säkerheten för besökare, artister och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Återköp kommer genomföras automatiskt till samtliga biljettköpare. För frågor ang. återköp vänligen kontakta support@tickster.com

Men om du bara tänker snäppet längre eller framförallt lyssnar på deras respektive verk lär du rätt snart bli medveten om det logiska i att Christian Kjellvander och Tonbruket väljer att ingå ett musikaliskt partnerskap. De gör det under det enkla men snillrika namnet Kjellvandertonbruket. Den gemensamma skivan Doom Country, som släpps 28 februari, spelades förutom körpåläggen in helt live och bara med förstatagningar under två augustidygn i fjol, och tar verkligen tillvara på egenskaperna som dessa båda akter delar. Närmare bestämt det friformigt sökande, som blir tydligt varje gång du ser Christian Kjellvander och Tonbruket på scen var och en för sig men som kommer bli särskilt uppenbart när deras ständigt föränderliga låt- och ljudvisioner möts live på Södra Teatern i Stockholm 28 april.

Christian Kjellvander känner vi som en av landets främsta inhemska förvaltare av americana- och singer-songwritertraditionen, som soloartist eller med konstellationer som Loosegoats och Songs of Soil. En längre tid och i synnerhet på senare släpp har han alltmer rört sig mot en mörkare sorts rock som bygger mindre på konventionella låtstrukturer och hellre utforskar olika stämningslandskap.


Tonbruket är den flerfaldigt Grammis-belönde supergruppen bestående av Dan Berglund, Johan Lindström, Martin Hederos och Andreas Werliin, vars crossover-hybrid av jazz, kraut, progressiv rock och psykedelia, bland mycket annat, gjort dem till en omsusad livesensation inte bara i Sverige utan även internationellt.”