sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Kroke & Anna Maria Jopek [POL]

Filmiskt, mästerligt och genreöverskridande

Det gnistrande mötet mellan sångerskan och kompositören Anna Maria Jopek och den mångsidiga klezmerorkestern Kroke (jiddish för Kraków) utgör två musikaliska världar som krockar – båda rika på känsla och sound. Musiken speglar influenser från många olika kulturer, och knyter an till historien genom traditionella inslag samtidigt som framtiden är närvarande i form av innovativa tekniker och klanger.

Stilen, som är helt och hållet deras egen, gränsar till etno-roots, jazz, klassiskt, klezmer och till och med electronica, och står bortom genreklassificering. Lyssnaren faller ner i ett djup som glittrar av tusentals färger, och musikerna själva ser sig som improvisatörer – utforskare som reser genom tid och rum. Det uttrycksfulla resultatet har vid flera tillfällen använts i film och teaterproduktion. Två storslagna röster – en manlig och en kvinnlig – gör detta allkonstverk som beundras världen över komplett.


pi_logo_web

Produktionen görs i samarbete med Polska institutet.


Med reservation för eventuella ändringar.

Besök hemsida