sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

KSMB

En slemmig torsk – showen

Det klassiska punkbandet KSMB vägrar att stå stilla och har nu gjort en musikalisk teaterföreställning om bandets uppgång och fall. Efter fyra utsålda föreställningar av En slemmig torsk i slutet av förra året tar KSMB med sig föreställningen på turné runt om i landet.

Historien om ett gäng tonåringar, som med en dröm och tre ackord blev ett av Sveriges populäraste band, är ett som ett modernt grekiskt drama i dubbel hastighet, och bygger på hur unga grabbar är redo att förändra världen och viljan att förflytta berg och att aldrig bli som ”de där” genomsyrar de första åren. Dock faller gemenskapen isär i takt med att framgångarna kommer och bandet blir alltmer fokuserade på karriären än att ta hand om varandra. Kärlek, uppror och gemenskap slutar med hat, brustna illusioner och svek.

Huvudpersonen i dramat är Johnny Sylvan som skrev och sjöng låten En slemmig torsk. Låten tog sig till och med in på Svensktoppen och blev bandets absolut största framgång.

Johnny kommer med en brinnande vilja och entusiasm med i bandet som 16-åring. Tyvärr visar det sig att han lider av psykisk ohälsa och när han inte orkar med bandet längre hoppar han av. De andra medlemmarna fortsätter som om inget hade hänt, men Johnny försvinner inte bara från musikscenen, han försvinner från livet och trots hjälp från socialen och sjukvården ramlar han igenom samhällets skyddsnät. Många år senare kommer verkligheten ikapp övriga medlemmar och KSMB:s sångare Michael Alonzo och Steppan Guiance bestämmer sig för att leta rätt på Johnny. Det blir starten till vad som blir föreställningen.

Hur det slutar får ni se i föreställningen som sträcker sig över 2,5 timme och är fylld av musik, skratt, gråt och olustiga känslor. En föreställning som bandet själva beskriver som “en tragedi om brustna ideal och livslånga svek men också en förhoppning om försoning”. En bikt av och med de skyldiga.

Med föreställningen som baseras på elva nyskrivna låtar och som framförs akustiskt i kombination med monologer, film och även dockor, levererar Skärholmens punklegender något som aldrig förr visats på en teaterscen. Detta ger en mix som borgar för en unik upplevelse. I samband med turnén släpper skivbolaget Sound Pollution dubbelalbumet En slemmig torsk som innehåller nyskrivet material samt föreställningen i sin helhet.

KSMB bildades 1978 och blev tillsammans med Ebba Grön ett av de ledande banden i den allra första punkvågen.

facebookevent


Med reservation för ändringar. Presenteras i samarbete med Skrikhult.