sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Humor

Ladies Fight

Med humor som vapen tar vi kampen

På internationella kvinnodagen, den 8 mars, anordnas Ladies Fight Humorgala på Södra Teatern. Allt överskott går till afghanska flickors skolgång, i samarbete med Svenska Afghanistankommittén.

Ami Hallberg Pauli som turnerat med föreställningen där hon själv och kvinnliga komiker står på scen ville göra något speciellt denna kvinnodag. Föreställningen, som även visats på SVT 2014 och 2016, ska nu bli en gala där allt överskott går till afghanska flickors skolgång. I samarbete med Svenska Afghanistankommittén och Södra Teatern.

“I dessa tider då klockan verkar ticka bakåt för kvinnor i världen kändes det viktigt att göra något konkret för att hjälpa andra. Och utan skolgång kan en inte skriva skämt, göra sin röst hörd eller förändra världen, därför är det viktigt att alla flickor får gå i skolan”, konstaterar Ami.

“Trots de utmaningar afghanska flickor står inför är det många som är oerhört starka och kämpar vidare för att få gå till skolan och utbilda sig. De behöver allt stöd de kan få. Att få gå till skolan och utbilda sig innebär en möjlighet att kunna stå på egna ben”, säger Osaman Basir, med rötter i Afghanistan, engagerad för flickors rätt till utbildning och tidigare medarbetare på Svenska Afghanistankommittén .

Förutom Ami Hallberg Pauli själv skojar ett pärlband av Sveriges roligaste komiker:

Medverkande artister:
Ami Hallberg Pauli
Elina du Rietz
Yvonne Skattberg
Lill-Marit Bugge
Lotta Malmhester
Cissi Wallin Blomberg
Kina Larsson
Elin Almén & Anna Westin
Sara Andersson
Therese Sandin
Melody Farshin
Carina Perenkranz 


Svenska Afghanistankommittén är en politiskt och religiöst obunden biståndsorganisation som arbetar för att förbättra livet för de mest utsatta i Afghanistan. Därför bedrivs arbetet på den fattiga afghanska landsbygden och med särskild inriktning mot kvinnor, barn och personer med olika former av funktionsnedsättning.