sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Lee ”Scratch” Perry [JAM] & Mad Professor [GUF]

Två av dubmusikens allra största tillsammans på scen

Tillsammans och var och en för sig har de ritat om kartan för modern musik och produktionsteknik.

Tillsammans har dubmusik-giganterna Lee ”Scratch” Perry och Mad Professor samarbetat på ett tiotal album vid det här laget. Förra årets skivsamarbete, Live at Maritime Hall, lovordades av Reggae Vibes med orden ”bevisar att Lee Perry är lika fascinerande som alltid”. På skivan sjunger, scattar, toastar och skriker Lee Perry lika fängslande som någonsin tidigare.

Mad Professor är en av dub-musikens mest anlitade producenter och remixare. Hans unika sound kan höras på soloskivor och i samarbeten med Massive Attack, Sade och The Orb.

Lee ”Scratch” Perry har förändrat modern musik i grunden – genom de radikala och banbrytande dub-experiment som han fulländade i sin Black Ark Studio under 1970-talet. Han är minst sagt en levande legend – i dag är han 81 år och fortfarande ständigt aktuell.

En av Sveriges viktigaste producenter inom elektronisk musik – och ett stort Lee ”Scratch” Perry-fan, Andreas Tilliander, värmer upp under kvällen.


Presenteras i samarbete med Fasching. Med reservation för eventuella ändringar.