sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

LÉON

Musikundret skapar storstilad pop

Stjärnskottet Léon blev namnet på allas läppar efter att hon förra året delade med sig av sin hyllade debut-EP ’Treasure. Med över 50 miljoner streams och en samling välskrivna poplåtar i bagaget är Léon en förlängning av vad som brukar kallas för “det svenska musikundret”. Nästa år förväntas det efterlängtade debutalbumet att släppas – och framgångssagan som stavas Léon kommer att nå nya höjder.

Med ett sound lika rotat i det förflutna som i dagens melodiska pop har 23-åriga Lotta Lindgrens karriär fått en ordentlig rivstart. TV-framträdanden i USA har varvats med spelningar och skrivande inför det kommande debutalbumet. Att Léon skulle syssla med musik har dock alltid varit självklart. Med en uppväxt i en musikerfamilj har musiken alltid satts i första rummet, något som också märks i varenda aspekt av hennes artisteri. Tillsammans med producenten Agrin Rahmani skapar Léon storstilad pop, vilket förra året mynnade ut i både superhiten ’Tired of Talking’ och EP:n ’Treasure’. Med det fantastiska bemötandet som samtliga släpp har fått i åtanke, är det garanterat en framtida klassiker vi har att vänta i debutalbumet.

Med sin fullängdare släppt lär Léon spela på betydligt mycket större ställen inom en snar framtid. Vårens konsert blir ett intimt och fint smakprov på vad som komma skall – framtidens stora musikexport stavas Léon.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.