sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Linnea Olsson

Hyllad cellist & multiinstrumentalist tillbaka

Två år efter sin senaste skiva, hyllade Breaking and Shaking är Linnea Olsson aktuell med nytt material. I år släpper hon två EPs: FOR SHOW den 24 februari och NOT FOR SHOW i september. Nyligen släpptes första singeln WeekendLinnea Olsson är just nu också aktuell som cellist och körsångerska på Frida Hyvönens nya album och turné.

Första singeln Weekend är enligt egen utsago en ironisk iakttagelse i hur Linnea använder alkohol för att locka fram sitt “bättre (?) alter ego” och bedöva sig när livet känns trist.

“Jag har funderat mycket på mitt drickande – alltså varför jag dricker alkohol – på sistone och det blev en låt av det också”, berättar hon.

“När jag har skrivit dom här låtarna har jag strävat efter att det ska kännas som att det spelar någon roll. Det är det jag har försökt uppnå. Jämfört motpolerna. När det är på låtsas och när det är på riktigt.” – Linnea Olsson

Linnea Olsson debuterade 2012 med albumet Ah!. Hon har utöver sina egna verk och albumsläpp gjort sig ett namn som cellist och sångerska på scen tillsammans med Ane BrunFrida HyvönenJennie AbrahamsonMaia Hirasawa och Nina Kinert m.fl. – samt Peter Gabriel och Sting som hon nyligen turnerade med i USA. Just nu spelar Linnea Olsson live med Frida Hyvönen på releaseturnén för albumet Kvinnor och barn, som Olsson också medverkar på. Lyssna till exempel på den drabbande låten Fredag morgon, en låt där Hyvönen i intervjuer särskilt lyft fram Olssons fantastiska cellospel.


Presenteras i samarbete med APPELGREN+FRIEDNER. Med reservation för eventuella ändringar.

Besök hemsidaBesök på Instagram