sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Lisa Nilsson

Himlen runt hörnet 25 år

Obs! Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap – dvs förälder eller laglig förmyndare). Endast ståplats.

I höstas fyllde Lisas album Himlen runt hörnet 25 år, något som firades med tre utsålda kvällar på Göta Lejon i Stockholm. Där framförde hon plattans alla låtar från början till slut och bjöd publiken på en resa genom karriären i urval. I år fortsätter firandet och den 15 & 16 augusti, innan Lisa ger sig ut på höstturné, ställer hon sig på Mosebacketerrassens scen med “Himlen runt hörnet 25 år”.

– Mosebacketerrassen har närmast blivit en årlig tradition för mig nu. Det är en glädje att se fram emot varje gång. Just den här konserten i den miljön blir speciellt. Sommarnostalgi med Stockholm och stockholmarna. Har så starka minnen från sommaren 1992 när ’Himlen runt hörnet’ släppts. Min gudson Casper föddes nämligen nästan på dagen för vår konsert, 16 augusti. Jag satt på en uteservering vid Slussen när jag fick beskedet att han kommit. Och eftersom det var vattenfestival så sköts det fyrverkerier över stan den kvällen, och jag och min bästa vän skålade i champagne, säger Lisa Nilsson.

I konserten medverkar från ”Himlen runt hörnet” Mattias Torell (gitarr), Pål Svenre (keyboards), Per Lindvall (trummor), därutöver Peter Forss (bas), Jesper Nordenström (piano), Jonas Kullhammar (sax), Britta Bergström (sång) och Dea Norberg (sång).

– Man kan ju, utan att överdriva, säga att är det någon plats i Stockholm som med fog kan påstå sig ha himlen runt hörnet, så är det just Mosebacketerrassen!

Lisa Nilsson slog igenom 1992 med dunder och brak över hela Norden då hon släppte sitt tredje album Himlen runt hörnet. Några av hennes största hits Varje gång jag ser dig, Allt jag behöver och Himlen runt hörnet är från genombrottsskivan. Lisa har sedan dess släppt elva soloalbum, men även lånat ut sin röst och gästat andra artister, bland andra Montserrat Caballé, Mauro Scocco, Bjørn Eidsvåg och Plura.

Mellan åren 1996-1999 tog Lisa en paus i skivutgivandet för att distansera sig från popstjärnerollen och ägna sig åt låtskrivande och att börja producera sin egen musik. Hon breddade sin repertoar och började även fokusera på jazz och brasiliansk musik. Hon gjorde bland annat en inspelning med legendariska danske jazzbasisten Niels Henning Ørstedt Pedersen på dennes album Those who were samt medverkade i jazzfilmen Between a smile and a tear. Detta genererade samarbeten och turnéer över Europa och Australien med några av världens främsta jazzmusiker.

Lisa har under åren kombinerat sitt konsert-artisteri med skådespeleri. Hon har spelat två bejublade huvudroller på Stockholms Stadsteater och har även gjort roller i flera spelfilmer, varav den senaste i ordningen är den danska långfilmen Gud taler ud, baserad på en roman av Jens Blendstrup där hon spelar mamma i en dysfunktionell familj styrd av en excentrisk patriark med smeknamnet Gud. Filmen hade premiär i Danmark i höstas och Lisa nominerades till en Bodil för bästa kvinnliga biroll som Gerd Lillian Blendstrup.


Presenteras i samarbete med Blixten & Co. Med reservation för ändringar.

Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen:
Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering:
Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Besök hemsidaBesök på FacebookBesök på Instagram