sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Lloyd Cole [GBR]

Retrospektiv 1983-1996

Biljettsläpp fredag 30 september 10:00!

Lloyd Cole var en av de mest spännande artisterna att växa fram ur postpunkens första inkarnation. Debuterade gjorde han tillsammans med det numera kultförklarade bandet The Commotions och albumet Rattlesnakes, som än idag ses som ett av erans absolut främsta giv. Nyligen har Cole börjat blicka tillbaka, och förra året gavs den retrospektiva samlingen Lloyd Cole and the Commotions Collected Recordings 1983-1989 ut med ett löfte om att ytterligare en skulle landa inom kort. Det är även med blicken bakåt som han numera tar sig an sina livespelningar, som enbart kommer att fokusera på äldre material. Det är med stor glädje vi har äran att välkomna den levande legenden till Sverige för tre solospelningar under nästa år.

Ironiskt nog inledde Cole sin solokarriär med låten Don’t Look Back, vilket är precis det han nu väljer att göra – se tillbaka på sin framgångsrika karriär. Efter år av eget skapande väljer Cole nu att summera det han åstadkommit hittills, vilket är en hel del. Detta kommer även vara fokus för den kommande turnén vars setlist enbart kommer att bestå av material släppt mellan 1983 – 1996, vilket även är tidsspannet för de två antologierna som ges ut. Sedvanligen kommer konserterna vara skolexempel i hur intima spelningar genomförs, och hamna någonstans i gränslandet mellan konsert och gripande samtal. En ljusglimt i en annars trött och dunkel månad helt enkelt.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.